Home
 • 01

  Zaštitne folije

  Što i kako

   
  U ovom kratkom članku će biti opisano kako je folija proizvedena tj. od kojih se djelova sastoji. Folija kad se uzme iz pakiranja, kao krajnji proizvod ono što najčešće vidimo (ako znamo), je folija sastavljena od dva sloja. Prvi sloj je folija koja ostaje na staklu da osigura adekvatnu zaštitu za koju je najmjenjena i taj sloj poliestera je nabolje i najčišće kvalitete na tržištu. Drugi sloj je prozirna folija koja služi da se ljepilo ne kontaminira i da ljepilo bude spremno za aplikaciju. Pročitaj više...
 • 02

  Folija nudi najbolju zaštitu

  Pogledajte kako

   
  Zaštita od topline najčešće nam je potrebna na automobilima, te na kućama, stanovima i poslovnim objektima. Posebna vrsta folije koja se ugrađuje na automobile mora biti termički obradiva, tj. da se grijanjem folija može sakupljati, jer su stakla na automobilima zakrivljena. Bilo koju vrstu folije za automobile odaberete, neće pogriješiti. Za ravna stakla tu je najčešće Silver Reflective serija. To su folije sa efektom ogledala te odbijaju do 80% topline. Pročitaj više...
 • 03

  Supershrink i antistatic

  prednost pred drugima

   
  SuperShrink i Antistatic. Sve folije namjenjene za montažu na automobile posjeduju obje tehnologije. SuperShrink tehnologijom postižemo najbolju toplinsku obradu od svih folija na tržištu. To znači da ćete jako zakrivljena stakla puno lakše i brže napraviti. AntiStatic tehnologija nam omogućava bržu i čišću aplikaciju jer priliko skidanja zaštitnog sloja (linera) ne javlja se statički sloj na foliji koji privlači prašinu i nečistoće.   Pročitaj više...
 • 04

  Certifikati za sigurnosne i protuprovalne folije

  Po europskoj normi BS EN 12600

   
  Sve sigurnosne i protuprovalne folije posjeduju Europski cetifikat po BS EN 12600 normi. Radi se o testu udarnom metodom - klatnom testu. Sa određene visine spušta se teret određene težine koji svojom silinom udara u staklo sa zaljepljenom folijom. Točno su specificirane dimenzije okvira, kao i dimenzije uzorka (stakla sa folijom) na kojem se vrši testiranje. Na svim staklima naravno mora biti zaljepljena folija, te mora proći određeni vremenski period prije testiranja da se folija posuši.   Pročitaj više...

 

Zaštita od topline najčešće nam je potrebna na automobilima, te na kućama, stanovima i poslovnim objektima. Posebna vrsta folije koja se ugrađuje na automobile mora biti termički obradiva, tj. da se grijanjem folija može sakupljati, jer su stakla na automobilima zakrivljena. Bilo koju vrstu folije za automobile odaberete, neće pogriješiti. Za ravna stakla tu je najčešće serija Silver Reflective. To su folije sa efektom ogledala te odbijaju do 80% topline. Ukoliko se odlučite na postavljanje folija na svoj objekat, pogledajte dolje na slikama razliku između stakla bez i sa folijom.

 

 

 

 

 

 

Kao što možete vidjeti gore na slikama, folije su vrlo učinkovite. Razlika u toplini koja je ušla kroz nezaštićeno staklo i staklo sa folijom je 70% !!! U praksi to znači, ukoliko postavite foliju na sve prozore u prostoriji, temperatura se može smanjiti i do 10 stupnjeva celzijevih. Uz smanjenje temperature folija nudi zaštitu od UV zračenja 99%, smanjenje blještanja do 85%, zaštitu u slučaju loma stakla (staklo ostaje zaljepljeno za foliju), štiti privatnost (izvana se na vidi unutra, dok se iznutra normalno vidi van*), te povećava estetski izgled objekta, itd.

* reflektirajuće folije imaju karakteristiku da daju efekt ogledala uvijek sa one strane sa koje ima više svjetla. Tokom dana efekt ogledala je uvijek izvana, jer vani ima više svjetlosti nego u prostoriji. Kad vani padne mrak, a u prostoriji se upali svjetlo, onda se javlja kontra efekt, tj. efekt ogledala se javlja sa unutrašnje strane. Danas postoje folije koje imaju veću vanjsku, a manju unutrašnju refleksiju i time se mijenja omjer svjetla potreban za efekt ogledala.

U PONUDI VISE NIIJANSI FOLIJA

Odabirom bilo koje nijanse folija, dobivate odličan izgled vozila. Folije imaju odlične karakteristike odbianja topline, UV zračenja, te smanjenja blještanja. Takodjer folije nude sigurnosni efekat u slučaju loma stakla. Dodjite do nas, izaberite foliju i imati ćete najkvalitetnije zatamnjeni auto u Hrvatskoj.

ZATAMNJIVANJE VOZILA

Cijene ovise o modelu i tipu vozila, karoserijskoj izvedbi, te godini proizvodnje. Nazovite nas na 091/933-2038 i provjerite.

Printer zadnje generacije foto ispisa

Kod oslikavanja vozila i objekata koristimo printer velikog formata. Radi se o novom printeru EPSON SC-S40610 koji je baziran na najnovijoj tehnologiji, te koristi tinte nove generacije UltraChome GS3. Zahvaljujući PrecisionCore™ TFP glavama printer može printati u foto kvaliteti uz veliku brzinu. Mogucnost širine ispisa je do maksimalnih 160cm.  Procitajte vise ...

EPSON SC-S40610

Na sljedećem linku možete vidjeti materijale na koje radimo print...
Pročitaj više...
Logotipi 1 Logotipi 2
 

Udobnost življenja

Udobnost zivljenja

 
Štedite energiju

Postavite folije na staklo da bi udobnije živjeli i štedjeli. Folije štede energiju, te su računi manji. Folije su energetski učinkovitije od bilo koje vrste stakla.

Izbljeđivanje stvari

UV dijagram

 
UV zračenje

Na izbljeđivanje ne utječe samo UV zračenje. UV zračenje ima ulogu u izbljeđivanju 40%, vidljiva svjetlost 25%, toplina 25%, te ostali faktori 10%.

Lom stakla

Hot/cold spot

 
Hot/Cold Spot

Ne upuštajte se sami u izbor folije. Loš izbor folije može uzrokovati lom stakla. Kod velikih staklenih površina mora se paziti na hot/cold točke na staklu.

Sigurnost objekta

Protuprovalna folija

 
Protuprovalne folije

Instalacijom protuprovalnih folija onemogućavate potencijalnim provalnicima lagan ulazak u objekat. Folije su testirane i za svaku foliju postoji EU certifikat.