Folije za objekte

 

Folija za objekte može se montirati sa unutrašnje ili vanjske strane na staklene površine. Tako postavljena folija nudi i do 80% obijanja topline, što drugim rječima znači da će se temperatura u prostorijama smanjiti i do 10 stupnjeva celzijevih. Naravno, foliju je potrebno postaviti na sve staklene površine u prostoriji. Uz odbijanje topline, folije odbijaju 99% štetnog UV zračenja. UV zračenje uništava tkanine, drvo i ostalu unutrašnjost objekta. Također, rješava se problem osoba sa kožnim bolestima (zbog osjetljivosti na UV zračenje). Uz sve to smanjuje se blještanje sunca do 85%. Ovo je prvenstveno bitno iz razloga normalnog djelovanja ljudi tokom radnog vremena. Smanjuju se neugodni odbljesci na monitorima računala, te kompletno okruženje postaje puno ugodije za rad.

Za ravna stakla postoje različite serije folija. Ovisno o problemu, zahtjevima, te vrsti stakala, možemo Vam ponuditi reflektirajuće, nereflektirajuće, folije za zaštitu od UV-a i dekorativne folije. Ukoliko se radi o zaštiti od topline (sunca) najčešće se upotrebljava reflektirajuća folija, koja izgledaja kao ogledalo. Te folije u svojoj konstrukciji imaju sloj aluminija između slojeva poliestera, pa iz tog razloga odbijaju do 80% topline. Što to znači? To znači da se temperatura u prostorijama ljeti smanjuje i do 10 stupnjeva celzijevih. Također smanjuju i ulazak UV zračenja do 99%, te smanjuju blještanje do 85%. Takvom vrstom folije ujedno se smanjuje  potrošnja struje potrebna ljeti za klimatiziranje i zimi za grijanje prostora, pošto folija zimi zadržava toplinu unutar prostorije. Trošak za postavljanje folija vraća se nakon godinu do dvije kroz uštedu na klimazitaciji i grijanju.

Ukoliko Vam je potreba folija da bi se spriječilo izbljeđivanje eksponata u izlozima, imamo rješenje za Vas. Radi se o UV CLEAR foliji, koja je totalno prozirna, ali je specijalno namjenjena za zaštitu od UV zračenja. Postavljanjem te folije bitno će se usporiti izbljeđivanje eksponata u Vašem izlogu, a i dalje će se normalno vidjeti izvana unutra. Napominjem da se izbljeđivanje folijom niti bilo kojim drugim materijalom ne može totalno zaustaviti. Na izbljeđivanje UV zračenje utječe 40%, vidljiva svjetlost 25%, topline 25%, te ostali faktori 10%. Ukoliko želite, imamo zadovoljne klijente koji imaju UV foliju montiranu na svoje prodavaonice već duže vrijeme, pa možete i direkno popričati sa njima.

Da bi zaštitili neku prostoriju od topline, UV zračenja i ostalih štetnih djelovanja, potrebno je postaviti zaštitnu foliju na sva stakla u prostoriji bez obzira koliko stakla bila mala ili velika, te bez obzira na koju stranu svijeta gledaju. Jedino u takvom slučaju možete dobiti adekvatnu zaštitu.

 

Folija za stan

Silver Reflective 35

 

Folija za poslovni prostor

Neutral 50