Dekorativne folije

 

Novi trendovi u arhitekturi koriste veliku količinu staklenih površina, kojima dobivamo puno veću količinu svjetlosti u našim poslovnim i stambenim objektima. Staklene površine mogu biti izvedene u različitim varijantama, kao cijela površina od poda do stropa ili djelomično. Također, staklo se koristi na vanjskim zidovima (kao fasada), unutrašnjim pregradnim zidovima, te čak i na krovovima.

Nekad staklo samo po sebi nije dovoljno  bi se uklopilo u prostor. Tu dolaze dekorativne folije. Jedna od najpoznatijih dekorativnih folija je imitacija pjeskarenog stakla. To nije jedina vrsta takve folije. Uz nju imamo i folije različitih boja i nijansi kojima možemo povećati estetsku vrjednost  prostora kao i samog objekta. Folija je namjenjena za vanjsku i unutrašnju montažu, te se može aplicirati na cijelu površinu stakla ili samo na određeni dio. Sa folijom imitacijom pjeskarenog stakla ne gubimo  na količini svjetlosti u prostoru. Ukoliko je potrebno,  folija se može kompjuterski izrezivati. Time dobivamo puno veći izbor željenih oblika i krivulja. Ukoliko se radi o poslovnim objektima, u foliji je moguće izrezati logotip tvrtke ili čak neke njene proizvode ili djelatnosti. Apliciranje folije je moguće u negativu ili pozitivu, ovisno o željama klijenta. Cijene dekorativnih folija su daleko niže nego staklo istih karakteristika, te se folija može postaviti na već postojeće staklo, bez potrebe za izmjenom  stakla. Ukoliko postavite foliju, imitaciju pjeskarenog stakla na "vanjski zid" rolete će Vam biti apsolutno nepotrebne. Karakteristika mat folije (pjeskareno staklo) je da propušta svjetlost, ali istodobno onemogućuje pogled sa obje strane.

Novost. Na foliju imitaciju pjeskarenog stakla je moguće izvšiti digitalni print u jednoj boji ili u full koloru. Digitalni print se radi sa solventnim bojama koje ulaze u samu strukturu materijala. Slika koja se printa obično je u određenom postotku transparentna. Naše folije potiču kreativnost i fleksibilnost.

 

Dekorativne folije     Dekorativne folije     Dekorativne folije

_ ___ ___